sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Joululoma alkoi!



Joululoma saapui myös minulle vihdoin! Olin auttamassa alakoulun pikkujoulunäytöksessä näyttämön takahuoneessa. Eli autoin siellä roolivaatteita päälle, muistuttelin vuorosanoista ja pidin muutenkin jöötä, eli toisin sanoen yritin tukkia muutaman mukulan pikku kitoja. Miten niin pienistä ihmisistä voi lähteä niin suuri ääni? Pääsin myös katsomaan muutamaa näytelmää. 6-luokkalaiset olivat ihan itse kirjoittaneet näytelmän, jossa joulupukki muuttui suklaapukiksi. Aivan loistavaa!

Viimeinen ilmainen ateriani oli riisipuuroa (nammm) ja kinkkua. Sen jälkeen jaon (lempi)luokalleni suklaata ja kerroin kuinka ihania ne olivat olleet. Sain myös 3 lahjaa oppilailta ja ison kasan kortteja ja muita suurimmaksi osaksi itsetehtyjä härpäkkeitä. Koska juhlan jälkeen oli tarkoitus kokoontua opettajan huoneeseen juomaan kahvia ja höpisemään vähäksi aikaa, lähdin kauppaan hakemaan pullaa ja keittämään kahvia. Opettajan huoneen tiskipöytä oli taas tapansa mukaan aivan kamalan näköinen joten aloin tiskaamaan. Juuri kun sain tiskivedet laskettua altaaseen, tuli Tero-(alakoulun)rehtori, pyytämään minua mukaansa yläkoulun puolelle. Siellä molemmat rehtorit pitivät minulle puheen siitä, kuinka heidän mielestään olin ollut hyvä työssäni yms. Sain kukkapuskan ja monen monta halausta. Alkoi puolessa välissä oikein itkettämään. Ikinä ennen en ole tuntenut itseäni työssäni oikeasti hyväksi.

Kotiin päästyäni kävin nopeasti äidin työpaikalla ja siksi olin vasta n. puoli 1 kotona. Menin suoraan Lauran kanssa joululahjaostoksille. Sain jo onneksi kaiken ostettua. Pauliina myös yllättäen käymään ja askarreltiin sen kanssa joulukortteja ja paketoitiin lahjoja (ilman teippiä).

Illalla mentiin Isan luo pelailemaan lautapelejä, eli huojuvaa tornia mikä ei ole ensinkään lautapeli. Jouduin ottamaan hyvin paljon vastaan hankaavan pikkunuljakkeen mukaani, koska se ei saanut kyytiä kotiin, ei halunnut jäädä yksin minun luokseni tai ottaa bussia. Paikan päällä olivat jo Isa, Henkka, Susku, Puli ja Aksu, joista Puli lähti melken samalla oven avauksella kotiin. Pauliina pääsi onneksi mukana Ulvilaan. Oli kiva ilta, pelailimme, söimme ja luimme mielenkiintoista treffi-ilmoitusta, jota aijon nyt tähän kaikkien iloksi siteerata:

    Suurin piirtein tällainen on ihanneunelmautopianaiseni mielikuva:

    – hän ei ole tavis, tylsä, tavanomainen, keskiverto, kuiva, mitäänsanomaton, mielikuvitukseton, kankea, jäykkä, fiini, hienosteleva, pikkusievä, pikkunätti, epäaito, teennäinen, yksipuolinen, varmanpäällevetävä, löysä, kuiva, kylmä, kalsea, kökkö, löperö, tönkkö, stereotyyppinen, kliseinen, ympäripyöreä, ohut, haalea, mieto, hatara, harmaa, sieluton, tavallinen, normaali, yllätyksetön, neutraali, kliininen, steriili, aloitekyvytön. Jos on, hän ei pidä minusta, ja minä en voi arvostaa ja kunnioittaa häntä (parisuhdemielessä, ihmisenä ehkä joo, tai suomalaisena), ja pitää erityisenä ja spesiaalina. Joten hänen tulisi olla noiden sanojen vastakohtia.

    – hän ei ole (tai ole ollut) hoppari, gootti, rasta, pissis, prinsessa, horo, huulirasva-addikti, bimbo, kana, rekkalesbo, umpijuoppo, kettutyttö, heppahullu, hihhulimaailmanparantaja, newage–hörhö, telaketjuanarkisti, mielenosoittaja, haalaribilettäjä, ketjupolttaja, maatuska, amis, tavis, tusinamassatar,playinghardtoget, jäädiiva, bitch, vegaani, kikattaja, hihittäjä, keisarin uusimpien vaatteiden hehkuttaja, ituhippi, viherpiipertäjä, puunhalaaja, verenluovuttaja, dramaqueen, lukihäiriöinen.

    – hän välttää latteuksia, neutraaliutta, kliseehöttöä, löperöyttä, diipadaapaa, ympäripyöreyksiä joiden yli norsut liukuu kuin hanhen selästä - hä ei pidä keskitiestä eikä kompromisseista eikä keskiluokkaisesta idyllistä, hän ei ole tylsä tai mitäänsanomaton, väritöntä, muodotonta, mautonta, hajutonta, mausteetonta, kypsymätöntä ihmistaikinaa, josta jos yhdenkin nokareen ottaa niin mahaan alkaa koskea – hän on puutarha, kellari, varasto, täynnä satoja ja tuhansia juomia ja ruokia vaikka minkälaiseen tarpeeseen ja mielihaluun

    – hän ei käytä huumeita (tässä yhteydessä lasken myös vauvanruoat huumeiksi; voi niitä nyt lettujen kanssa jotain mangososeita käyttää mutta jos päivittäin syö vauvanruokaa niin en tule vaihtamaan vaippoja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa!